Do you go to the dungeon?

Hur funkar det?

OK, först av allt så måste man vara inloggad för att redigera eller skapa artiklar till skillnad från tidsbokningen.

(Varför är det så? Båda delarna gick att ställa in men jag valde att ha tidsbokningen öppen dels för att den är mer flyktig, vi kan deleta polls när spammers hittat till dom och dessutom fungerar inte externa länkar från pollsen. Och dels för att det ofta är mer bråttom eller otålighet förknippat med att skriva in sig i ett schema. På telefonen ex vis.)

Den här hemsidan började som en tidsbokningshemsida (eller ja andra omröstningar går också) där det dessutom fanns en samtalstråd per poll. Vi brukar deleta dom gamla pollsen efter ett tag och då försvinner ju all vår info om våra härliga spelvärldar. Därför klistrade jag ihop den här artikelwikin.

Man kan logga in sig, eller registrera ett nytt användarnamn, nere till höger. Gör det först av allt (om du vill skriva eller redigera nåt).

För att skapa en ny sida är det bara att gå till den som om den redan fanns. Från en länk, från en sökning, eller från webläsarens adressfält. Skriv kampanjnamnet framför med ett : som skiljedelare.

Till exempel, om vi spelade en Forgotten Realms-kampanj och du ville skriva om en person som hette Clanless Mehen. Då kunde du skriva https://dnd.idiomdrottning.org/Forgotten Realms:Clanless Mehen i din webläsare, eller skriva Forgotten Realms:Clanless Mehen i sökfältet längst ner. Sidan du kommer till ser olika ut mellan dom här metoderna, men båda komer ha en "Edit"-lapp högst upp (om du kan läsa min handstil). Tryck på den.

Sen är det bara att skriva. För att göra länkar skriver man såhär:

[[Sidans namn]]

(Om länken är till en sida i samma kampanj behöver man inte skriva kampanjnamnet, den är rätt smart på att gissa rätt. Att klicka på länkar till sidor som inte finns och trycka "Edit" är det andra sättet att skapa sidor.)

Om man vill länka med en annorlunda stavning går det att göra såhär:

[[Sidans namn|den annorlunda stavningen]]

Det finns en massa andra saker man kan göra såsom fetstil, rubriker etc men det förklarar jag en annan dag. Eller så kan ni bara skriva in så kan jag nördifiera det sen. Här finns lite annars mer info. Det krångligaste är att det behövs två blanksteg för att bli ny rad eller så kan man avsluta raden med.. ja jag skäms nästan för att skriva det för det är så krångligt, men med \\ dvs två bakstreck och ett mellanslag.

På våra tidsbokningssidor fungerar inget av det där med fetstil och sånt men idag (sextonde maj 2016) har jag hackat in att det går att göra länkar i alla fall. Jag ville verkligen ha den funktionen för tidsbokningen är ju ändå sättet vi pratar med varandra och då är det skönt att kunna länka in. Båda dom två sätten ovan, med [[-tecknen, men också ett tredje sätt som bara fungerar där. Nämligen att skippa [[-tecknen och istället klistra in hela adressen med http:// och allt. Det funkar bara för adresser här på dnd.idi (för att inte spammarna ska kunna lägga in sina reklamsidor) men ändå! (Det var därför sidan var så nere och krånglig idag, det var för att jag hackade och lade in misstag och tog bort misstag osv.)

Grundidén till den här hemsidan var att jag var trött på alla flame wars på geeken och trött på internet över huvud taget. Jag ville ses och spela och därför är kärnan till hemsidan tidsbokningen och samtalen under dom. Vi hade provat att sms:a runt men jag blev stressad av det och det blev så mkt missförstånd, tyckte det här var ändå mer tydligt även om det är lite bökigt i början.

Men jag ser också möjligheten att vi tillsammans i viss mån, lite grann, kanske börja skriva lite om platser och personer vi möter i våra rollspelsvärldar. Vem vet. Men delvis för att komma ihåg det till nästa gång.

PS. Jag går ibland lite overboard när det gäller sånt här, men… det kan ju bli coolt?