Do you go to the dungeon?

Spådomar

Evas spådom

Det här kortet berättar om historien. Om ni känner till det som har hänt kan ni bättre förstå er fiende. Illusionisten — en man är inte vem han verkar. Han kommer hit i en karnivalvagn. I den finns det ni söker.

Det här kortet berättar om en mäktig kraft för godhet och skydd, hoppets heliga symbol. Legoknekten — det ni söker finns hos de döda, under berg av guldmynt.

Det här är ett kort med styrka. Det berättar om hämndens vapen: ett svärd av solljus. Besvärjaren — jag ser en död by, styrd av den som har fört in stor ondska i världen.

Det här kortet skiner ljus på en som kommer vara till stor hjälp i kampen mot mörket. Den oskyldige — jag ser en ung man med ett vänligt hjärta. En riktig morsgris. Han är stark i kroppen men svag i sinnet. Sök upp honom i Barovias by.

Er fiende är mörkets varelse, vars krafter är bortom dödligheten. Det här kortet leder er till honom! Skarprättaren — jag ser en mörk figur på en balkong, som ser ner på det här torterade landet med ett förvridet leende.

Sorlas spådom

Kära Gidil och Grigor: även om vi aldrig har mötts så har jag sett era ansikten många gånger. I observatoriets djupaste hålor lurar en Jätte, Blek och Vidrig. Den försöker fånga er och äta er. Med tack, Sorla Ghyll.